DecaVitas Charleston, höstworkshop

Fjolårets succé är tillbaka – missa inte att lära dig 20-tals Charleston med DecaVitas!

I år blir det fartfylld 20s charleston både solo och i par. Dessutom slänger vi in en extra bonuskurs i lindy hop med Step up your Lindy! Kurserna ges i Malmö och Helsingborg, 29-30 oktober.

29 oktober – HELSINGBORG
Solo-charleston
kl. 10-12 nybörjare
kl. 13-15 fortsättning

Spice up your lindy
kl. 15.30 – 17.00

30 oktober – MALMÖ

Par-charleston – kl 11 – 16.
Fyra timmars workshop med Charlie och Rebecka Decavitas


Anmälan

Anmälan öppnar Söndag 18e september, kl. 12.00

Helsingborg (29e oktober)

NamnDatum & tidPlatsPris
Charleston solo, nybörjare (2h)29/10, kl 10-12Helsingborg375 kr
Charleston solo, fortsättning (2h)29/10, kl 13-15Helsingborg375 kr
Charleston solo, nybörjare & forts. paket (4h)29/10, kl 10-15Helsingborg700 kr
Step up your Lindy (1,5 h)29/10, kl 15.30-17Helsingborg350 kr

Malmö (30e oktober)

KursDatum & tidPlatsPris
Charelston, Partner (4 h)30/10, kl 10-15Malmö650

Kursbeskrivning

20s charleston – solo

Den nya trendiga musiken på 1920-talet var jazzen. I USA var det populärt bland de unga att lyssna på och dansa till alla band som uppstod under denna kreativa era. Charleston dansades både solo och som pardans och var en av de mest populära danserna under 20-talet. Under slutet på årtiondet skulle den komma att influera såväl lindy hop som andra populära swingdanser. Charleston kännetecknas av sin lekfullhet och tydliga rytm som följer stilen i den tidiga jazzen. Den är både rolig och stilig och passar bäst att dansas till musik i snabbare tempon.

Solo-charleston NYBÖRJARE:
Du har aldrig testat solo-charleston innan, eller känner att du vill gå igenom grunderna igen.

Perfekt för dig som ska gå på Frank Martinis Party of the Century i Helsingborg och vill kunna komma in i 20-tals-stämningen på riktigt och kanske skryta med några autentiska danssteg på dansgolvet. Bjud med en kompis och ladda upp med en härlig massa danspepp tillsammans!

Solo-charleston FORTSÄTTNING:
Du har bra koll på grundstegen och är redo för fler steg, svårare kombinationer och utmanande koreografier.

Varje lektion oavsett nivå kommer att innehålla:

🎺 Grundteknik

🎺 Stegövningar och kombinationer

🎺 Improvisation

🎺 Koreografi

Tänk på:

Du måste ha inomhusskor, och de ska gärna vara hala. I Charleston vrider man fötterna hela tiden och vill inte fastna i golvet. Vill man ha sneakers med dämpning kan man sätta strumpor över skorna, alla knep är tillåtna!

DATUM & TID:

Nybörjare: lördag 29 oktober, kl 10 – 12
Fortsättning: lördag 29 oktober, kl 13 – 15

KOSTNAD: 375 kr per lektion
PAKETPRIS: Båda solo-charleston-lektioner: 700 kr

Du får gärna gå båda solo-lektioner, men var beredd på att det kommer bli en del upprepning i början. Däremot är utlärningstempot är snabbare. Perfekt för dig som vill öva in grunderna ordentligt och ändå bli utmanad med stegvariationer och tuffare koreografi.

ADRESS: Planteringsvägen 5, 252 29 Helsingborg (AnnickaHenrik) Karta: https://goo.gl/maps/mEBN4yC7jomVcsYt6

TA SIG HIT: Flera bussar stannar precis utanför. Buss nr 1 & 2 från hållplats Helsingborg C → hållplats Öresundsgatan. Restid: 7-9 minuter

Parkering finns i anslutning till lokalen.

Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat.

För dig som vill få ännu mer ut av din dans går det att boka privatlektion med Charlie, ensam eller i par, efter klockan 17. Mejla decavita@gmail.com!


20s charleston – partner

Sugen på att lära dig fler sätt att dansa till snabb jazzmusik? I partner-charleston för och följer du precis som i andra pardanser och det finns ett oändligt antal turer och variationer att blanda in. När du fått in grundsteget i partner-charleston. är det lätt att bygga på med variationer och själv experimentera med egna roliga, improviserade steg. Resultatet är en rolig och varierad pardans i högt tempo som kräver lite utrymme på dansgolvet.

Den nya trendiga musiken på 1920-talet var jazzen. I USA var det populärt bland de unga att lyssna på och dansa till alla band som uppstod under denna kreativa era. Charleston dansades både solo och som pardans och var en av de mest populära danserna under 20-talet. Under slutet på årtiondet skulle den komma att influera såväl lindy hop som andra populära swingdanser. Charleston kännetecknas av sin lekfullhet och tydliga rytm som följer stilen i den tidiga jazzen. Den är både rolig och stilig och passar bäst att dansas till musik i snabbare tempon.

Tänk på:

Ha gärna hala, sköna inneskor! I Charleston vrider man fötterna hela tiden och vill inte fastna i golvet. Vill man ha sneakers med dämpning kan man sätta strumpor över skorna, alla knep är tillåtna!

DATUM & TID: söndag 30 oktober, kl 10.30 – 15.30, inkl lunch 1 h

KOSTNAD: 650 kr

ADRESS: Tangokompaniet, Fredriksbergsgatan 7, 212 11 Malmö

TA SIG HIT: Ligger nära Värnehemstorget ditt flertalet bussar går. Finns även parkeringsmöjligheter i närheten, på gatan eller i P-hus.

Anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat.